Sisällysluettelo
×

Ohje yksityiskäyttäjälle

Rekisteröityminen

Voidaksesi ostaa Opiq+ Koti -lisenssin yksityiskäyttöön sinun tulee luoda henkilökohtainen käyttäjätili Opiq-oppimisympäristöön. Luo tili osoitteessa https://e-oppi.opiq.fi/NewUser.

 1. Valitse “yksityiskäyttäjä” ja klikkaa Jatka-painiketta.
 2. Valitse “Minulla ei ole Opiq-tiliä, haluan luoda tilin” ja “Hyväksyn palvelun käyttöehdot”.
 3. Valitse “Luo tili sähköpostiosoitteella”.
 4. Täytä kysytyt tiedot: etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.
 5. Lisää raksi kohtaan “En ole robotti”.
 6. Klikkaa “Luo Opiq-tili ja yksityiskäyttäjän rooli” painiketta. Mene nyt sähköpostiisi, jonne olet saanut kutsun Opiqista. Klikkaa kutsun linkkiä asettaaksesi salasanan.
 7. Täytä tiedot: Käyttäjätunnuksesi on se sähköpostiosoite, johon kutsu saapui.
 8. Määritä salasana ja toista se.
 9. Tallenna.

Opiq+ Koti -lisenssin ostaminen

 1. Osta lisenssi etusivun painikkeesta.
 2. Valitse paketti Opiq+ Koti.
 3. Valitse voimassaolon alkupäivä.
 4. Valitse myös haluamasi lisenssin kesto.
 5. Täytä tarvittavat tiedot ja valitse maksutapa.

Käyttöohjeita

A) Teosten poimiminen kirjastosta omaan käyttöön

Voit lisätä kirjoja etusivun näkymään klikkaamalla “Lisää oppimateriaali” -painiketta, joka johtaa sinut Kirjastoon. Kirjastoon pääset myös painikkeesta, joka on sivun yläreunassa.

Voit valita kirjaston teoksia etusivun Oppimateriaalini-laatikkoon avaamalla kirjan ja klikkaamalla oikean alakulman “Lisää oppimateriaaliksi” -painiketta.

B) Kirjanmerkin asettaminen

Avaa kirja, jonka olet lisännyt Oppimateriaaliksesi. Klikkaamalla Kirjanmerkki-sarakkeessa olevaa luvun numeroa pääset merkitsemään kohdan, jota opiskelet. Kirjanmerkillä merkitty luku näkyy myös Oppimateriaalini-laatikon teoksessa ja johdattaa sinut oikeaan kohtaan etusivulta. Luvun perässä oleva rengaskuvaaja kertoo, miten olet suoriutunut tehtävistä.

C) Kirjojen toimintoja

Pääset kirjaan sisään klikkaamalla luvun otsikkoa. Voit edetä luvusta toiseen oikean yläkulman nuolipainikkeilla.

Lue teksti ääneen: Voit kuunnella tekstejä, korostaa sitä eri värein ja puhekuplan avulla tehdä merkintöjä. Toiminto aktivoituu kun maalaat tekstiä hiirellä. Lisää aiheesta: Tekoälyavusteinen toiminto, joka näyttää sisältöjä samasta aiheesta toisista oppikirjoista. Pääset niihin linkkejä pitkin. Lisää omaa materiaalia: Voit lisätä omia kuvia, tiedostoja tai tekstiä. Muut toiminnot: Voit kopioida linkin ko. kappaleeseen tai ilmoittaa virheestä.

D) Tehtävät

Voit tehdä lukujen sisältämiä automaattisesti korjautuvia tehtäviä niin monta kertaa kuin haluat. Tehtävä tarjoaa oikeat ratkaisut kahden yrittämiskerran jälkeen.

Mobiililaitteella Opiq-alustaa voi käyttää myös kätevän sovelluksen avulla. Sovelluksen voi ladata Android ja Apple -versioina.

Ohje yksityiskäyttäjälle
Odota