Luku 3.1 (Lukion Biologia (BI5))

Ruoansulatuselimistö

Pääsy rajoitettu

Pääsy sisältöön on rajoitettu. Et ole kirjautunut Opiqiin.

Oppikirja on saatavilla myös osana seuraavia paketteja: „Opiq+ Koti”, „Opiq+ Opettaja” tai „Opiq+ Yläkoulu”. Linkkien kautta voi tutustua paketteihin ja tilata niitä.

Jos sinulla on voimassa oleva lisenssi, kirjaudu sisään katsoaksesi lukua.

Luvun alateemat:

  1. Ruoansulatuselimistö
  2. Johdanto
  3. Ravinnon sisältämät ravintoaineet
  4. Ruoansulatuskanavan osat ja niiden tehtävät
  5. Suu, hampaat, kieli ja sylki yhteistyössä
  6. Ruokatorvesta mahalaukkuun
  7. Ohutsuolessa ravintoaineet pilkkoutuvat lopullisesti
  8. Ravintoaineiden imeytyminen ohutsuolessa
  9. Paksusuolessa vettä imeytyy takaisin elimistöön
  10. Suolistomikrobit terveyden ylläpitäjinä
  11. Syömisen ja veren sokeripitoisuuden säätely on monimutkainen kokonaisuus
  12. Diabeteksessa verensokeri on pitkäaikaisesti koholla
  13. Keliakia aiheuttaa suolinukan vaurioita
  14. Testaa itsesi
  15. Tiivistelmä

Oppikirja on saatavilla myös osana seuraavia paketteja: „Opiq+ Koti”, „Opiq+ Opettaja” tai „Opiq+ Yläkoulu”. Linkkien kautta voi tutustua paketteihin ja tilata niitä.

Jos sinulla on voimassa oleva lisenssi, kirjaudu luvun katsomista varten sisään.

Odota