Pääsy rajoitettu
Pääsy sisältöön on rajoitettu. Et ole kirjautunut Opiqiin.
Oppikirja on saatavilla myös osana seuraavia paketteja: „Opiq+ Koti”, „Opiq+ Opettaja” tai „Opiq+ Yläkoulu”. Linkkien kautta voi tutustua paketteihin ja tilata niitä.
Jos sinulla on voimassa oleva lisenssi, kirjaudu sisään katsoaksesi lukua.
Luvun alateemat:
- Karboksyylihapot, esterit ja rasvat
- Virittäytyminen – Mikä tekee ruoasta happaman?
- Karboksyylihappot aiheuttavat happamaa makua
- Neljä keveintä karboksyylihappoa
- Karboksyylihappojen kemiallisia ominaisuuksia
- Metaanihappo eli muurahaishappo
- Etaanihappo eli etikkahappo
- Marjojen ja hedelmien hapot
- Kuvagalleria: Karboksyylihappoja luonnossa
- Maitohappo
- Hapon ja alkoholin reaktiossa muodostuu esteriä
- Rasvat ovat elimistön tärkeä ravintoaine
- Tyydyttyneet ja tyydyttymättömät rasvat
- Testaa tietosi
- Tiivistelmä
- Lisätietoa: AIV-rehu
- Lisätietoa: Aspiriini
- Lisätietoa: Semiokemikaalit
Oppikirja on saatavilla myös osana seuraavia paketteja: „Opiq+ Koti”, „Opiq+ Opettaja” tai „Opiq+ Yläkoulu”. Linkkien kautta voi tutustua paketteihin ja tilata niitä.
Jos sinulla on voimassa oleva lisenssi, kirjaudu luvun katsomista varten sisään.