Chapter 3.7 (Kemia 7–9. lk)

Karboksyylihapot, esterit ja rasvat

Access restricted

Access to study materials is restricted. You are not logged in to Opiq.

A valid license for package „Opiq+ For Teacher”, „Opiq+ Home” or „Opiq+ Yläkoulu (Pupil)” is required to use the kit. Click the link with the package name to learn more about the package and order a license.

If you have a valid license, log in to view the chapter.

Chapter topics:

  1. Karboksyylihapot, esterit ja rasvat
  2. Virittäytyminen – Mikä tekee ruoasta happaman?
  3. Karboksyylihappot aiheuttavat happamaa makua
  4. Neljä keveintä karboksyylihappoa
  5. Karboksyylihappojen kemiallisia ominaisuuksia
  6. Metaanihappo eli muurahaishappo
  7. Etaanihappo eli etikkahappo
  8. Marjojen ja hedelmien hapot
  9. Kuvagalleria: Karboksyylihappoja luonnossa
  10. Maitohappo
  11. Hapon ja alkoholin reaktiossa muodostuu esteriä
  12. Rasvat ovat elimistön tärkeä ravintoaine
  13. Tyydyttyneet ja tyydyttymättömät rasvat
  14. Testaa tietosi
  15. Tiivistelmä
  16. Lisätietoa: AIV-rehu
  17. Lisätietoa: Aspiriini 
  18. Lisätietoa: Semiokemikaalit

A valid license for package „Opiq+ For Teacher”, „Opiq+ Home” or „Opiq+ Yläkoulu (Pupil)” is required to use the kit. Click the link with the package name to learn more about the package and order a license.

If you have a valid license, log in to view the chapter.

Please wait